Днес ви разказваме за един интересен случай от практиката на специалисти от гастроентерологично отделение на УМБАЛ Света Марина, гр. Варна.

“В гастроентерологично отделение на УМБАЛ Света Марина, гр. Варна, постъпва пациентка с оплаквания от парене в хранопровода след хранене и тежест в гърдите. Проблемът, продължава вече и 10 години и пациентката не може да намери правилното лечение. През този период са били назначавани различни лечения, извършвани са множество гастроскопии, които не са установили патологични изменения в хранопровода. След поредното завръщане в болницата със същите оплаквания, пациентката е хоспитализирана в Гастроентерологичната клиника на УМБАЛ „Света Марина“. Направени са стандартните за прием изследвания и е взето решение да се извърши амбулаторна pH метрия* на хранопровода. След направената pH метрия се установява, че пациентката има малко на брой киселинни рефлукси в постпрандиалните периоди, които са причина за нейните оплаквания. По време на престоя ѝ в отделението, е назначена терапия с GASTROTUSS в стандартна доза 3х20 мл. след хранене и 20 мл. преди лягане.

GASTROTUSS и опитът на специалиста
Лечение с GASTROTUSS

Пациентката изписана още на 5-тия ден от постъпването ѝ в клиниката, във видимо много добро състояние и без оплаквания.

При контролния преглед след около 30 дни след изписването, пациентката повлияна от терапията с GASTROTUSS,  няма нови оплаквания или неразположения, чувства се отлично и продължава приема на GASTROTUSS .

Амбулаторна pH метрия*- диагностичен метод при пациенти с рефлукс и рефлуксна болест. Това е изследване, при което се измерват киселинността (рН) в хранопровода и количеството киселина в него, както и евентуалните промени в показателите за 24 часа. То се извършва с апарат, който включва една или две малки сонди, които се вкарват през носа съответно на различните нива в хранопровода на пациента. Сондите измерват качествено и количествено киселинността около мястото където се намират. Данните се отчитат и записват в апарата, който най-често се поставя на колана или на рамото на пациента. Амбулаторната рН метрия ни дава:
– най-подробна клинична картина за анализиране на ситуацията
– данни за патологичен киселинен рефлукс при липса на ендоскопски промени
– данни за началото и продължителността на ефекта от приетия медикамент

 

GASTROTUSS действие и употреба
Клиничен случай

 

GASTROTUSS се препоръчва за лечението на гастроезофагеален и/или фаринголарингеален рефлукс, с цел намаляване симптомите и признаците на регургитация на киселото или алкално стомашно съдържимо, пироза (парене в стомаха), тяло при хипофаринкса (усещане за чуждо тяло в гърлото), ринофарингеално възпаление, оригване, усещане за напрежение в корема, кашлица, промяна на гласа, и във всички случаи на смущения, които като основна или спомагателна причина се дължат на гастроезофагеален и/или на фаринголарингеален рефлукс.
▫️GASTROTUSS е медицинско изделие

 

📍Прочетете повече за рефлукс

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *