Сироп против рефлукс GASTROTUSS

 

Сироп против рефлукс GASTROTUSS
GASTROTUSS – спира рефлукса


GASTROTUSS®
е медицинско изделие с механично действие за лечението на гастроезофагеален и/или фаринголарингеален рефлукс при новоредени, деца и възрастни

пациенти с цел намаляване симптомите и признаците, свързани с него, наприме

  • регургитация
  • парене в стомаха
  • усещане за чуждо тяло в гърлото
  • ринофарингеални възпаления
  • оригване
  • усещане за напрежение в корема
  • кашлица
  • промяна на гласа
  • всички случаи на смущения, които като основна или спомагателна причина се дължат на стомашен рефлукс.

 

 

GASTROTUSS® подпомага процесите на реепителизация на гастроезофагеалната и фаринголарингеалната лигавица. Намалява времето на престой на стомашното съдържимо в стомаха.
_________________________________________________________

Във всички световни и европейски гайдлайни, алгинатите са одобрени за употреба при пациенти с физиологичен рефлукс. Подобно на много други одобрени продукти като – Инхибитори на протонната помпа (ИПП), H2 –блокери, прокинетици, lifestile changes и др., алгинатите са едно от средствата за избор на лекаря.
Навсякъде, когато се говори за подобни продукти, се изтъкват предимствата в действието на алгинатите, но не се специфицира за кой вид алгинат става въпрос. В случая обаче, ползването на конкретния алгинат има значение. От определен вид кафяви водорасли могат да се извлекат всичките алгинати в следствие на производствения процес (натриев-Na, калиев-K, калциев-Ca, амониев-NH4, магнезиев-Mg и пропилен гликол-АЛГИНАТИ ). Всички те отговарят на стандартите за качество, но се характеризират с различни физични характеристики като: тегло, разтворимост, вискозитет, токсичност и др.. Много от тези алгинати влизат в състава на различни продукти и се употребяват във фармацевтичната, хранителна вкусовата, текстилната и др. промишленост.
Световните регулаторни институции одобряват употребата на алгинати във фармацевтичната и хранително-вкусовата промишлености, което ги определя като безвредни субстрати. Важно е да изтъкнем предимствата на магнезиевия алгинат като по – вискозен и по – устойчив във времето, сравнен с останалите алгинати. Алгинатите, с техните предимства, се употребяват като антирефлуксни средства. Те имат своето място и принос при лечението на пациенти с подобни симптоми. Магнезиевият алгинат е единствения одобрен от РЕГУЛАТОРА за употреба като антирефлуксно средство при новородени бебета, в това число и недоносени. Факт, е че Gastrotuss baby присъства 20 години на пазара в Европа. GASTROTUSS baby със своята формула е подходящ за лечение на рефлукса при новородени. Продуктът е медицинско изделие клас 2А, което го определя като безопасен за приложение при бебета и деца, включително подходящ и за дълга употреба.Научете повече за стомашните киселини